Διαδραστικές εφαρμογές

interactive

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε διαδικτυακές διαδραστικές εφαρμογές. Ανοίγουν στο φυλλομετρητή διαδικτύου, αλλά απαιτούν να είναι εγκατεστημένα τα πρόσθετα Java ή / και Abobe Flash Player ή / και Adobe Shockwave Player. Πολλές φορές τα πρόσθετα που απαιτούνται είναι απενεργοποιημένα διότι θεωρούνται ευπαθή σε θέματα ασφάλειας (π.χ. δεν υποστηρίζεται πλέον ο Abobe Flash Player  στον Firefox).

  • PHET Προσομοιώσεις Φυσικής (κυρίως) αλλά και άλλων Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Colorado στα ελληνικά.
  •  Seilias Προσομοιώσεις Φυσικής του Ηλία Σιτσανλή, πλήρως προσαρμοσμένες στην ύλη των ελληνικών σχολείων.
  • Khan Academy – Practice. On line τέστ σε αρκετά αντικείμενα των φυσικών επιστημών (και όχι μόνο) της γνωστής βιβλιοθήκης βιντεομαθημάτων Khan Academy. Η γλώσσα των τεστ είναι η αγγλική.
  • Η κλίμακα του σύμπαντος (Scale of Universe). Γλώσσα κειμένων: αγγλικά. Η ύλη, από τα πιο μικρά υποατομικά σωματίδια, τα νετρίνα, και ακόμα παρακάτω, από τη θεωρία των χορδών και των μεμβρανών, μέχρι τους γαλαξίες και το σύμπαν. Βλέπε και για τη δομή της ύλης.
  • Η εξέλιξη (Evolution). Γλώσσα κειμένων: αγγλικά. Η εξέλιξη του σύμπαντος και της ζωής, από τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) μέχρι σήμερα με τους σημαντικότερους σταθμούς κάθε περιόδου.Η ιδανικότερη εμφάνιση του περιεχομένου απαιτεί οθόνη μεγάλων διαστάσεων. Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν σύνδεσμοι και για άλλες διαδραστικές εφαρμογές.