Εκπαιδευτικό λογισμικό

software
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΟΜΕΤΡΗΤΩΝ

 

JavaJava. Απαιτείται για εφαρμογές όπως Modellus, IrYdium κλπ που είναι γραμμένες σε γλώσσα Java. Αν δεν είναι εγκατεστημένη, κατεβάστε τη από εδώ.

FlashAdobe Flash player. Απαιτείται για το άνοιγμα video .flv (πχ από YouTube) αλλά και προσομοιώσεων flash. Λήψη από εδώ.

ShockwaveAdobe Shockwave Player. Απαιτείται για το άνοιγμα εφαρμογών πολυμέσων που έχουν δημιουργηθεί με το πρόγραμμα Director (αρχεία .swf). Τέτοιες εφαρμογές υπάρχουν σε αρκετές ιστοσελίδες. Λήψη από εδώ

________________________________________

ΦΥΣΙΚΗ

ModellusModellus X (εξελληνισμένο): Δυναμικό εργαλείο για διαλογική κατασκευή και διερεύνηση μαθηματικών μοντέλων, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κατασκευάζουν, να προσομοιώνουν και να αναλύουν μοντέλα με διαλογικό τρόπο.
Κατασκευαστής των πρώτων εκδόσεων: New University of Lisbon, Portugal, Faculty of Sciences and Technology, Prof. Vitor Duarte Teodoro. Επιλέξτε την κατάλληλη έκδοση από εδώ.

PhetPHET (εξελληνισμένο). Προσομοιώσεις Φυσικής (κυρίως) αλλά και άλλων Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Colorado. Για την εκτέλεση, χωρίς εγκατάσταση, εδώ. Για εγκατάσταση όλων των προσομοιώσεων εδώ.

SeiliasΦυσική και Προσομοιώσεις. Προσομοιώσεις Φυσικής του Ηλία Σιτσανλή, πλήρως προσαρμοσμένες στην ύλη των ελληνικών σχολείων. Για να τρέξουν σε περιβάλλον φυλλομετρητή, χωρίς εγκατάσταση, εδώ. Για εγκατάσταση εδώ.

GraphGraph 4.4 (εξελληνισμένο): Επιτρέπει τη σχεδίαση γραφικών παραστάσεων διαφόρων συναρτήσεων και γραμμών στο επίπεδο. Έχει προηγμένες δυνατότητες υπολογισμού μήκους τροχιάς, εμβαδού κλπ. Μόνο για Windows. Λήψη από εδώ.

________________________________________

ΧΗΜΕΙΑ
ChemSketchACD/ChemSketch Freeware (στα αγγλικά): Πακέτο για τη σχεδίαση χημικών δομών, από πολύ απλά έως πολύ πολύπλοκα μόρια, με απεικόνιση 2D και 3D, δυνατότητα υπολογισμού ιδιοτήτων τους όπως μοριακής μάζας, πυκνότητας κλπ, εξαγωγής σε PDF και εκτύπωσης κ.α. Για λήψη εδώ (απαιτεί δωρεάν εγγραφή). Μόνο για Windows.

IrYdiymIrYdium Chemistry Lab (The ChemCollective Virtual Lab) (εξελληνισμένο): Εικονικό εργαστήριο Χημείας. Μπορεί να τρέξει και χωρίς εγκατάσταση, σε περιβάλλον φυλλομετρητή διαδικτύου, αφού είναι γραμμένο σε Java ή μπορεί να γίνει λήψη και εγκατάσταση.
Για λήψη εδώ.
________________________________________

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

CelestiaCelestia (στα αγγλικά). Ένα εικονικό ψηφιακό πλανητάριο που δεν περιορίζεται μόνο στην παρατήρηση ουράνιων σωμάτων από την επιφάνεια της γης. Έχει ιδιαίτερα προηγμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες και πλήθος πρόσθετων (add-on), πάνω από 18 GB, που “απογειώνουν” τις δυνατότητές του. Λήψη από εδώ.

________________________________________
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (e-yliko.gr)

Λογισμικό και πολυμέσα.
________________________________________
ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
7zip7-ZIP για συμπίεση και αποσυμπίεση αρχείων, από εδώ. Μόνο για Windows.

VlcVideoLAN (υποστηρίζει και ελληνικά): Ένας media player που παίζει κυριολεκτικά τα πάντα. Λήψη από εδώ