26ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2016

physics

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει τον 26ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γενικού Λυκείου 2016. Ο διαγωνισμός αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας.

• Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2016 και για τις τρεις τάξεις, καθώς και ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2016 και για τις τρεις τάξεις, θα διενεργηθούν στις 05 Μαρτίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30 π.μ.
• Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016.

Η εξεταστέα ύλη (ΓΕ.Λ.) για την Α΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της τάξης αυτής μαζί με την ύλη του Γυμνασίου, για τη Β΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής Γενικής Παιδείας και της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών της τάξης αυτής, ενώ για τη Γ΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών της τάξης αυτής, καθώς και η ύλη της Φυσικής Α΄ Λυκείου και της Φυσικής Γενικής Παιδείας Β΄ Λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τους Φυσικούς του σχολείου.

Ολόκληρη η εγκύκλιος με την προκήρυξη του διαγωνισμού εδώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σύμφωνα με νεότερη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η προηγούμενη απόφαση τροποποιείται ως προς τη συμμετοχή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου (πρώτη και δεύτερη φάση), επισημαίνοντας ότι στον εν λόγω διαγωνισμό θα συμμετέχουν μόνο οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου και όχι αυτοί της Γ΄ Λυκείου και ότι οι μαθητές που θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2016, στη Ζυρίχη της Ελβετίας, θα επιλεγούν αποκλειστικά από τη β’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Λυκείου “Αριστοτέλης” 2016, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 07 Μαΐου 2016.

Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις, οι μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό αυτό, αν μεν είναι μαθητές της Γ΄τάξης καλούνται να δηλώσουν αν επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό “Αριστοτέλης” που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου, ενώ αν είναι μαθητές της Α΄ ή της Β΄τάξης, αν θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό της 5ης Μαρτίου ή σε αυτόν της 7ης Μαΐου ή και στους δύο.

Ολόκληρη η εγκύκλιος με την οποία τροποποιείται η προηγούμενη απόφαση βρίσκεται εδώ.